News Ticker

7 trends van fashion week om na te bootsen

4 De (mannen)modeweken zijn voorbij!

De afgelopen weken werden tal van collecties onder veel belangstelling voorgesteld aan journalisten, bloggers, fashion influencers, … Niet alleen de collecties waren belangrijk, maar ook wat de mannen droegen op straat. Magazines en platforms staan vol lofbetuigingen en kritische reviews over wat de aanwezige heren droegen. Dit zijn enkele van de meest opvallendste en gemakkelijkste trends om na te bootsen.

Statement coats

Mantels met eyecatching prints, uitgesproken kleuren, colour-blocking en eigenaardige snits waren talrijk te spotten op zowat elke fashion week. Push jezelf eens om uit je comfortzone te treden en je te wagen aan een meer uitgesproken mantel. Hoeft het daarom krachtig oranje zijn? Natuurlijk niet, maar een intens blauwe of een camelkleurige mantel geven je look dat tikkeltje meer. And you might love it!

pitti-uomo-89-street-style-buro-day3-cr naamloos_Fotor2 naamloos_Fotor buro 24-7 1_Fotor_Collage2 buro 24-7 1_Fotor_Collage1

The game of layering

Why wear one layer when you can wear more? Een antwoord op deze vraag gaven heel wat heren als je de onderstaande afbeeldingen bekijkt. Je zal het niet zo vaak zien, maar het is alvast iets om te overwegen. Combineer twee jassen (mantels, jack, blazer, …)  samen in 1 look. Zorg er wel voor dat één van de twee jassen korter is dan de andere. Op deze manier lijkt je styling doordacht. Draag ook nooit twee dikke jassen boven elkaar want dit zal je bewegingsvrijheid belemmeren. Geef je look wat meer diepte door verschillende texturen, stoffen en kleuren met elkaar te combineren.

Le-21eme-Adam-Katz-Sinding-Milan-Mens-Fashion-Week-Fall-Winter-2016-2017_AKS1186 aw16-street-trends-layering_Fotor2 aw16-street-trends-layering_Fotor Ph. Stefano Coletti 3

Play with tailoring

Het is al een tijdje enorm trending en voor steeds meer heren is het een go om je tailoring een andere dimensie te geven. De kostuumbroek en jasje worden steeds meer los van elkaar gedragen in heel diverse stijlen. Kostuumbroeken worden bijvoorbeeld gedragen met een sweater of met een T-shirt. De jasjes worden op joggers gedragen of worden gecombineerd met ruw geweven knitwear.  Speel met stijlen en tast je grenzen af. Enige voorzichtigheid is wel aangewezen want verschijnen op een meeting met een jogger, blazer en T-shirt aan zal niet altijd geapprecieerd worden.

paris-fashion-week-street-style-fw16-07 vogue_milan_4r2a9239_2s_jpg_4108_north_499x_white_Fotor_Collage 640-Paris-m-str-RF16-3801_Fotor_Col2lage 640-Paris-m-str-RF16-3801_Fotor_Collage 1200x-1

Roll neck jumpers

Dat coltruien een trend waren deze winter kon je alvast niet ontkennen want ze waren zowat overal te vinden. Heel wat heren integreerden deze trui in hun winterse garderobe en hierdoor kreeg je heel wat stylingmogelijkheden te zien tijdens de mannenmodeweken. De heren droegen hun stijlvolle en verfijnde coltruinen met bijvoorbeeld tailoring, terwijl de ruw gebreide coltruinen op een iets stoerdere manier  gecombineerd werden. Welke stijl je ook hebt, deze truien zijn nog steeds een musthave.

Cordon Press Getty Images 9 aw16-street-trends-roll_Fotor2 aw16-street-trends-roll_Fotor Cordon Press Getty Images 5_Fotor_Collage

Sunglasses during the winter?

Euhm, YES! Ook tijdens de winter kan de zon vrij intens schijnen, dus een zonnebril is dan onmisbaar. Tijdens de modeweken waren opvallend veel ronde monturen te zien en ook monturen met reflecterende en gekleurde glazen waren heel populair.

Cordon Press Getty Images 5_Fotor_Collage aw16-street-trends-sung_Fotor2 aw16-street-trends-sung_Fotor

Light colours

Het mag dan wel nog steeds winter zijn met heel wat grauwe dagen, maar hierdoor hoeven we ons niet te beperken tot donkere kleuren. Tijdens de modeweken viel het op dat heel wat heren de donkere kleuren  links lieten liggen voor lichte tinten. Off-white, beige en lichte tinten bruin waren zeer geliefd. Verschillende tinten werden met elkaar gecombineerd of gaven een verfrissende touch in een zee van blauw, grijs en zwart.

640-Paris-m-str-RF16-3302_Fotor_Collage aw16-street-trends-neutral_Fotor1 aw16-street-trends-neutral_Fotor

Monochrome

It was all-black, all-grey and all-blue! Sommige heren gaven de voorkeur aan monochrome looks. Een dergelijke manier van stylen is niet alleen stijlvol, maar het oogt ook gesofisticeerd. Het bespaart je ook heel wat tijd om je outfit uit te kiezen. Combineer wel verschillende texturen met elkaar om wat meer diepte te geven aan je look. Het oog wil ook wat natuurlijk!

Le-21eme-Adam-Katz-Sinding-Paris-Mens-Fashion-Week-Fall-Winter-2016-2017_AKS0452 Alex King 6_Fotor_Collage

Fotografie: Buro 24, Getty Images, Cordon Press, Adam Katz, Pitti Uomo, Alex King, GQ

Leave a comment

Your email address will not be published.


*