News Ticker

7 algemene modetips om in acht te houden

 leylahesna_gillianshoot-11-van-16

Trends komen en gaan en of je nu trends volgt of eerder voor tijdloze mode kiest, dat is volledig je eigen keuze. Een eigen persoonlijke stijl ontwikkelen is iets waar we altijd op zullen blijven hameren. In tal van boeken en op online platforms kan je heel wat terugvinden omtrent mode voor mannen, maar we geven je graag toch nog even wat belangrijke algemene tips mee.

Sluit nooit alle knopen van je blazer

Het lijkt misschien logisch om alle knopen van je blazer te sluiten, maar het is een not done. Ongeacht of het nu een double-breasted blazer, een blazer met twee knopen of een blazer met drie knopen is, de onderste knoop laat je altijd open staan. Wanneer je gaat zitten open je wel alle knopen voor het comfort. Wil je uitpakken met een aantal dansmoves tijdens een avondje uit? Laat dan gerust alle knopen open om zo een optimale bewegingsvrijheid te hebben.

Overdrijf  niet met het wassen van kledij

Na iedere draagbeurt je sokken en ondergoed wassen lijkt ons evident en een aanrader. Wat betreft je andere kledingstukken is het echter aangewezen om ze niet na elke draagbeurt te wassen. Bij elke wasbeurt zijn ze doorgaans onderhevig aan een aantal chemicaliën die de stof kunnen aantasten op lange termijn. De kleuren kunnen bijvoorbeeld valer worden en zeker bij denim is dat het geval. Was bij voorkeur je denim zo weinig mogelijk (na zes draagbeurten of meer) en altijd zonder wasverzachter en binnenstebuiten in koud water. Een overhemd kan je wassen na drie of vier keer dragen en T-shirts kan je doorgaans maar twee dagen dragen. Zweet je overmatig veel dan was je het best je T-shirts en overhemden na elke draagbeurt. Een jas hoef je maar één keer per seizoen te wassen of naar de stomerij te brengen. Wie vaak een kostuum draagt voor zijn werk, wisselt best regelmatig af. Laat je maatpak na iedere draagbeurt goed verluchten vooraleer je het terug in de kast hangt. Omtrent de reiniging van je maatpak laat je je het best adviseren door je tailor of het personeel van de droogkuis.

Geef je schoenen de nodige aandacht

Goede kwaliteitsschoenen zijn een investering en daar wil je uiteraard lang van kunnen genieten. Het regelmatig poetsen van je schoenen is geen overbodige luxe, maar een must! Het gaat veel verder dan enkel je schoenen opnieuw te voorzien van een mooie glans. Schoenenpoets is voeding voor het leder en dit zorgt ervoor dat het leder soepel blijft.

leylahesna_gillianshoot-16-van-16

Een rugzak en maatpak zijn geen goede vrienden

Het mag dan wel hip en trending zijn tegenwoordig om een maatpak te combineren met een rugzak, maar het is nefast voor je blazer. Het gaat hier dus niet om de styling, maar eerder over de gevolgen voor je blazer. De frictie van de schouderbanden kan de stof en de stiksels van je blazer beschadigen. Opteer daarom voor een tas die je in de hand kan dragen.

Basics first

De start van elk modeseizoen gaat gepaard met de lancering van nieuwe trends, dit zowel op gebied van pasvorm, styling, prints en kleuren. Elk seizoen opnieuw de trends ontdekken en naar je hand zetten om zo je eigen persoonlijkheid te benadrukken, maakt de modesector net zo opwindend. Ga niet verloren in een zee van trends, maar investeer eerst in goede basics. Zorg ervoor dat deze goed vertegenwoordigd zijn in je garderobe. Koop desnoods je favoriete basics in tweevoud, daar is zeker niks mis mee. Het zijn tijdloze items die trends en vaak ook modeseizoenen overstijgen waardoor je ze enorm veel kan dragen. Is dit on point dan kan je die vlot combineren met de huidige trends.

Riem en schoenen zelfde materiaal en kleur

Probeer zoveel mogelijk de kleur van je riem en schoenen met elkaar te laten matchen. Draag bijvoorbeeld nooit zwarte schoenen bij een cognackleurige riem. Vaak spelen merken hierop in en is er reeds een bijhorende riem te verkrijgen bij het juiste paar schoenen.

Durf experimenteren

Durf uit je comfortzone te treden en laat je adviseren door kenners binnen het modevak. Speur instagram af, doorblader magazines en lookbooks. Laat je inspireren door wat andere mannen in je omgeving dragen. Je kan veel leren van de stijl van mannen die een gelijkaardige teint of lichaamsbouw hebben. Bestudeer wat werkt voor hen en kopieer het.

leylahesna_gillianshoot-7-van-16

Fotografie: Leyla Hesna

Leave a comment

Your email address will not be published.


*