News Ticker

5 trends van Pitti Uomo 89

Ph. Stefano Coletti 3 Florence, een Italiaanse stad met prachtige architectuur en uiteraard ook heel wat lekkers om je honger mee te stillen. Het is niet alleen een toeristische trekpleister om je te verdiepen in cultuur, maar ook the place to be voor herenmode tijdens de tweejaarlijkse Pitti Uomo.

Dames en heren uit verschillende sectoren zakken af naar deze plek om de nieuwste collecties te ontdekken en trends te spotten. Niet alleen de modebeurs zelf krijgt heel wat belangstelling, maar ook de outfits van de aanwezige heren blijven niet onbesproken. Dit zijn enkele opvallende trends van Pitti Uomo 89.

Checked tailoring

Checked tailoring scoort nog steeds hoog bij heel wat heren. Deze stijlvolle print was te zien in heel wat varianten en verwerkt in een ruim kleurenpallet. Kies je voor uitgesproken kleuren, dan moet je iets meer nadenken over je styling. Om een evenwicht te brengen in je look herhaal je het best een bepaalde kleur uit je print en beperk je de kleuren van je outfit. Een clash van verschillende kleuren is niet aan te raden.  Combineer ook je statement printed items met effen stukken om het geheel wat rustiger te maken.

Cordon Press Getty Images 11 Cordon Press Getty Images 10 pittichecks_FotorCordon Press Getty Images 15

Color, color, color

Blauw, grijs en zwart zijn toch wel de favoriete kleuren bij uitstek op gebied van herenmode. In zowat elke kast zal je ongetwijfeld stapels kledij vinden in deze tijdloze kleuren. Er is hier natuurlijk niks mis mee, maar soms moeten we onszelf toch even pushen om uit die comfortzone te treden. Wat kleur brengen in je garderobe zorgt voor wat meer pit en daarbij hoef je niet altijd extreem ver in te gaan. Kleuren als burgundy red, forest green of bruin geven je look die extra eyecatching touch. Of je kan ook iets excentrieker gaan zoals heel wat heren op de modebeurs van Pitti Uomo 89.

Lee Oliveira 1philippe perzi vienna 6pitticolour2

Casual sartorial

Sartorial Italian brands begrijpen maar al te goed dat onze leefwereld meer casual geworden is en daardoor gaan ze steeds verder in het ontwerpen van minder formele collecties met als focus casual sartorial looks brengen. We kunnen hierdoor deze kostuums en blazers vlot combineren met denim en sneakers. We mogen ons dus verwachten aan losse silhouetten met een sportswear vibe in zachte texturen. Let’s go for comfort without sacrificing style!

1200x-1

Get noticed with a statement coat

Wanneer de herfst zijn intrede deed ging dat hoogstwaarschijnlijk gepaard met het aanschaffen van een nieuwe mantel. Vele heren kiezen dan naar jaarlijkse gewoonte voor effen mantels in kleuren als grijs, blauw, zwart, camel en bruin. Toch zijn er steeds meer en meer heren die zich wagen aan mantels met een print and we love it!

Pitti Uomo is de perfecte plek om heel wat inspiratie op te doen en te achterhalen wat de trends zijn. Op de 89ste editie van deze modebeurs kon je drie duidelijke trends onderscheiden op gebied van mantels. Vele mantels waren voorzien van een kraag gemaakt van bont en ook eyecatching prints en een ruim aanbod aan kleuren ontbraken niet.

Alex King 2 Alex King buro 24-7 1 Cordon Press Getty Images 2 Cordon Press Getty Images 3 Cordon Press Getty Images 7 Cordon Press Getty Images 17 Huawei 12 pitti-uomo-89-street-style-buro-day3-crAlex King 4

You can leave your hat on

Op de sociale media zal je ongetwijfeld al gemerkt hebben dat hoeden terug hip zijn. Op Instagram kan je miljoenen pics vinden van heren die hoeden verwerken in heel uiteenlopende stijlen. Zowel de stijlvolle gentleman als de cool kid met een thing voor streetwear vallen voor de Fedora, Pork Pie, …

philippe perzi vienna 4 philippe perzi vienna 2 IMG_0091 Pitti group Cordon Press Getty Images 13

Fotografie: Cordon Press Getty Images, Huawei, Pitti Group, Ph. Stefano Coletti, Philippe Perzi

Leave a comment

Your email address will not be published.


*